Οι νέοι Ryzen αρχιτεκτονικής Zen 4 θα ενσωματώνουν RDNA2 γραφικά

Η AMD βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης των νέων επεξεργαστών της αρχιτεκτονικής Zen 4 για την αγορά desktop και σύμφωνα με την εταιρία, όλοι τους θα ενσωματώνουν GPUs όπως συμβαίνει στην περίπτωση των επεξεργαστών της Intel.

Όλοι οι νέοι επεξεργαστές της AMD που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 4 και θα ανήκουν στη σειρά Ryzen 7000-series θα κάνουν χρήση του νέου socket AM5 και θα ενσωματώνουν γραφικά αρχιτεκτονικής RDNA2. Μέχρι σήμερα, η AMD είχε φροντίσει να διαχωρίσει τους επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά από τους υπόλοιπους, καθώς οι πρώτοι αποτελούν μοντέλα Ryzen G-series.

Αυτό  δεν σημαίνει ότι όλοι απαραίτητα οι επεξεργαστές Ryzen αρχιτεκτονικής Zen 4 θα λανσαριστούν με ενσωματωμένα γραφικά αφού σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε -πιθανότατα από την πρόσφατα επίθεση ransomware στην Gigabyte- «κάποια OPNs… ενδέχεται να μην υποστηρίζουν GFX». Μπορεί να σημαίνει λοιπόν ότι κάποια μοντέλα θα διαθέτουν  απενεργοποιημένο το τμήμα iGPU παρόλο που θα υπάρχει στη συσκευασία τους.

Τα συγκεκριμένα chips διαθέτουν το κωδικό όνομα Raphael και θα διαθέτουν γραφικά Navi 2x που βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA2. Οι νέοι αυτοί AMD Ryzen 7000-series επεξεργαστές θα κατασκευάζονται στα 5nm στα εργοστάσια της TSMC και θα υποστηρίζουν και το πρότυπο DisplayPort 2.0 σε ορισμένες περιπτώσεις.