Πτώση τιμών έως και 50% στους δίσκους SSD

 Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για σημαντική πτώση στις τιμές των SSDs από το 2019 που θα φτάσουν έως και 50% . Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεχιζόμενη πτωτική πορεία των τιμών οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην αύξηση της παραγωγής από τους κατασκευαστές SSDs με στόχο την αύξηση στη κερδοφορία τους καθώς και στην χρήση της νέας τεχνολογίας NAND flash memory. Χάρη στη συγκεκριμένη τεχνολογία, οι κατασκευαστές μπορούν να προσφέρουν αυξημένης «πυκνότητας» SSDs που επιπλέον μπορούν να είναι και οικονομικότερα. 

Πολλοί κατασκευαστές flash storage πρόκειται να ξεκινήσουν την παραγωγή 96-layer 3D NAND SSDs μέσα στο πρώτο μισό του 2019. Οι περισσότεροι αναμένεται να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις για την κατασκευή 50 χιλιάδων με 100 χιλιάδων chips τεχνολογίας 96-layer 3D NAND flash τον μήνα, όταν η Κινέζικη εταιρεία Yangtze Memory Technology αναμένεται να φτάσει την παραγωγή της στα 150 χιλιάδες chips επίσης σε μηνιαία βάση.

Την πτώση πάντως στις τιμές των προϊόντων NAND flash δεν πρόκειται να την δούμε και στα προϊόντα DRAM, αφού οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές Samsung, SK Hynix και Micron δεν πρόκειται να αυξήσουν αισθητά τη παραγωγή τους τη νέα χρονιά, παρόλο που «παρατηρείται αύξηση στη ζήτηση για μνήμη DRAM σε υπολογιστές gaming. Τον Σεπτέμβριο πάντως είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η Samsung πρόκειται να κρατήσει την παραγωγή μνήμης DRAM σταθερή (ή και να την περιορίσει) μέσα στο 2019 σε μία προσπάθεια να διατηρήσει τις τιμές τους σε υψηλό επίπεδο.